+36303156526 info@coach-trener.hu

Többször írtam már arról, hogy váljatok tudatossá, legyen kontroll a saját életetek felett. A tudatosság megélése és fejlesztése is apró lépésekkel indul, amit az életed bármelyik területén elkezdhetsz.

Ma legyen ez a táplálkozás, az egészség.

Ha tudatos vagy, akkor odafigyelsz arra, mit eszel, mekkora mennyiségben, mikor. Figyelsz a tested üzeneteire. Törekszel arra, hogy minél egészségesebben táplálkozz. Igen, tudom, hogy mindent nem tudsz kiszűrni, kiküszöbölni, de ha törekszel rá és átgondoltabb a táplálkozásod, már rengeteget tettél az egészségedért.

A másik dolog, amit említeni szoktatok, hogy „Persze, fogyasztanék én egészséges ételeket, no de mennyibe kerülnek azok!?” Igaz, a minőségi ételek sokkal drágábbak, bár az is igaz, hogy kevesebb is elegendő belőlük. Egy kis találékonysággal, plusz energia és idő befektetésével te is elkészíthetsz magadnak finom ételeket, egészséges hozzávalókat.

Nézzük példának okáért az almaecetet. Ugye te is hallottál az almaecet egészségre gyakorolt jótékony hatásairól? Tudtad, hogy felgyorsítja az emésztésedet, gátolja a kórokozók elszaporodását a szervezetedben, segíti az ásványi anyagok és vitaminok felszívódását, csökkenti a puffadást, csökkenti a savas refluxot, az almaecet segít lebontani a glükózt, így csökken az inzulinrezisztencia, és így tovább. Mikor rátaláltam erre a sok hasznos dologra, rögtön szerettem volna almaecetet fogyasztani.

Jó, jó, de milyet? Utána kutatva a bio szűretlen almaecet az, ami igazán jó és hasznos a szervezet számára. Az ára elég borsos. De találtam egy remek receptet. (Belinkelem, hátha kedvet kaptatok hozzá: https://www.nosalty.hu/recept/almaecet-hazilag)

Minden, ami kell hozzá:

2 kg alma -bio

20 dkg cukor

2 liter víz

A hozzávalók nem drágák és az a napi kis kevergetés sem megterhelő, pláne, ha tudod, magadért teszed.

Nézzük mi mindent profitálhatsz, amennyiben saját készítésű almaecetet fogyasztasz?

  • tudatosan teszel magadért, mert például fontos vagy magadnak
  • teszel az egészségedért
  • készítése közben a jelenben tudsz lenni, pláne, ha azon gondolkodsz, mi mindenben fog segíteni neked, vagy kiket lephetsz meg az elkészült „termékkel”
  • rendszerre nevelheted magad – minden nap meg kell keverni
  • van egy célod, amiért teszel is
  • és nem utolsó sorban, az az öröm és sikerélmény is a tiéd, amikor elkészült az eceted

Az egészségünk a legdrágább! Tegyünk érte! Én már elkezdtem. Csatlakozol?