+36303156526 info@coach-trener.hu

Amikor azt érzed, valami szorít, nyomaszt, valamivel nem boldogulsz, nem tudsz előrébb jutni, csak körbe-körbe pörögsz és nem leled a megoldást. Ekkor jött el a pillanat, amikor érdemes külső – szakértő – segítséget kérned.

Miért?

Mert már annyi mindent próbáltál, mégsem találtál rá a számodra megfelelő, boldogító megoldásra. Pedig az ott van, mindig ott van, bátorsággal és némi külső segítséggel rá is találsz. Ezáltal tágul a komfortzónád, új megoldástereket nyitsz, új technikákat sajátíthatsz el, melyeket az életed más területein, más aspektusaiban is tudsz alkalmazni. Ha pedig leásol a dolgok mélyére, jöhet a megértés, a felismerés, miért így működsz, mik a hozott mintáid. Innen megint könnyebb a továbblépés.

A lényeg, hogy érezd, kell a változás, változtatás. Ahogy Dr. Bubó mondja: ” Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé.” Szakmai tapasztalatom, hogy akkor szánják rá magukat az emberek az önmagukkal való munkára, amikor már nagyon fáj.

Végre megszületett az elhatározás, változtatni akarsz, de hogy találj rá a neked megfelelő coachra?…

Javaslom, nézz körül a neten, nézd meg a coachok weboldalát, olvass bele, figyeld meg tudsz-e azonosulni azzal a stílussal, ahogy kommunikál, amit kommunikál. Érdemes megkérdezned ismerősöket, HR-eseket – az ő tarsolyukban biztosan van pár név, akivel dolgoztak már korábban, így van tapasztalatuk, információjuk az ajánlott szakemberről.

Fontos az is, mikor először felhívod, hogy érdeklődj, időpontot egyeztess, mik a benyomásaid. Szimpatikus, kedves, informatív?

Majd az első találkozó sok mindent eldönt. Valóban tudtok-e együtt dolgozni, van-e köztetek szimpátia, egy fajta kémia, meg tudsz-e nyílni előtte, érzed-e a teljes odafigyelést, a valódi segítséget.

Azt javaslom, figyelj kicsit belülre, a belső iránytűdre, mit súg, mit mond neked.

Jó munkát kívánok magadon magaddal!