+36303156526 info@coach-trener.hu

Kedves Olvasó!

Hogy érzed magad a bőrödben? Min aggódsz általában? Mi körül forognak a gondolataid?  Miért kérdezem mindezt? Életünk tragédiája, hogy vagy a múltunkban vagyunk, vagy a jövőnkön aggódunk és megfeledkezünk közben a jelenünkről. Egyszerűen nem éljük a jelent.

Sajnos a mai helyzetben aktuális a témában való elmélyülés. Ömlik ránk a médiából a híráradat,  „ melyik nergiahordozónknak hogy emelkedik az ára, hányan haltak meg, oltakozni kell, a KATA is megszűnik, háború dúl nem messze tőlünk”. Nos, ember legyen a talpán, akire mindez nincs hatással, vagy valamilyen szinten ki tudja zárni az életéből a hallottakat.  Megfigyelted már azt, hogyan hatnak rád ezek a hírek? Hogy érzed magad ezeknek az információknak a hatására? Ugye, hogy bekúszik a félelem a tudatodba, elkezdesz aggódni a jövőn. Mi lesz, ha…. és már el is indultál lefele a lejtőn, beszippant a negatív spirál. Nem azt mondom, hogy ne kísérd figyelemmel a körülötted zajló eseményeket. Legyél tisztában azzal, mi fog történni. Miért? Mert akkor fel tudsz készülni a jövődre, a JELENben. Itt és most. Cselekedni tudsz, nem kerülsz kiszolgáltatott helyzetbe. DE! Ne hallgasd meg ezerszer a rémhíreket, próbálj meg olyan csatornákból tájékozódni, amik nem pánikot keltenek, amik tárgyilagosak, mert ott nincs az érzelmi hatás. Ez és ez várható, akkor én ezt és ezt tudom tenni. Ilyenkor ott a megnyugvás, hogy kontrollálod az életedet, te irányítod azt. A te döntésed szerint fognak történni a dolgok. Nem utolsó sorban a jelenbe kerülsz, az itt és most létezik. Most cselekszel. Mind ehhez  tudatosság szükséges. Tudatos vagyok abban a tekintetben, mit engedek be magamba és milyen választ adok a hallottakra. Ez döntés kérdése.

Mivel jársz jobban? Miből profitálsz valójában? Hol vagy cselekvésben?

A másik nagy mumus a múlt. A múlt tapasztalatai beégnek az agyunkba és az ego, mivel nem szereti az új dolgokat, ezért könnyebb és egyszerűbb a múlt emlékeit előrángatnia; „lám-lám akkor is ez történt, akkor is így jártál. stb. De az már megtörtént, már elmúlt. A szép emlékek is. Ha a múltadban élsz, akkor hol nem vagy? Pontosan, a jelenben.

A hozzám fordulók tudják, tapasztalják, hogy folyamatosan dolgozunk azon, hogy a jelenünkben éljünk, létezzünk. Miért olyan fontos ez? Mert a jelenben, abban az adott pillanatban nem létezik a félelem, a kétség, az aggódás. Ez a megtapasztalás, vagy a jelenben élés megnyugtat, nem pörög az agyad, le tudsz csendesedni. (A ma embere szinte túlpörgeti az agyát. De ez már egy másik írás témája lesz.) Azt tapasztalom, hogy kihívás a jelenben lenni, bár tekinthetsz úgy rá, hogy feladat ezt megtanulnod itt és most, a te életed miatt, a következő nemzedék élete miatt.

Legyetek a jelenben, éljétek a Jelent!

Szeretettel…