+36303156526 info@coach-trener.hu

Új interjú-sorozatomban a siker és a hivatás összefüggését boncolgatom. Interjúalanyaim egytől egyig végig járták a sikerhez és a független boldogsághoz vezető utat. Segítségükkel azt szeretném megmutatni, hogy hogyan érheti el mindenki azt az életet, amiről álmodozik!

Mai két vendégem Vilics Andrea és Tóth Renáta – a ProMax Fitness Stúdió tulajdonosa és edzői.

Miért éppen ők?
Meglátjátok….😊
Reni fiatal kora óta érezte azt az irányt, hogy emberekkel szeretne foglalkozni, a testmozgás, sport mindig is az élete szerves része volt. Annak ellenére, hogy fitness versenyeken indult és jó eredményeket ért el, nem látta itt a jövőjét. Közgazdasági pályára ment, amiről valahol a lelke mélyén tudta, hogy nem az ő világa. Hobbiként megmaradt a terem szeretete. Folyamatosan érkeztek a felkérések a barátok, ismerősök részéről és azon kapta magát, hogy edzésterveket ír, táplálkozási tanácsokat ad. Mindezek megerősítették abban, hogy ez az az út, amin járni szeretne és végre a hivatása lehet az élete! Tanult, kockáztatott és újra kezdte. Ekkor talált rá a csoportos edzésekre, a Hot Iron súlyzós edzésprogramra, amivel kezdetét vette mai életeformája.

Egy szakirányú képzésen találkozott Andival…
Andi egy nagyon sportos családból származik és benne már fiatalon megvolt az a belső indíttatás, hogy ilyen hivatást válasszon. Mégis közgazdasági pályán kötött ki. Az egyetemi évek alatt teljesen felhagyott a sporttal, de 3 év kihagyás után már hiányzott a mozgás az életéből. Azt vette észre, hogy minden nap 1-2 órát a város aerobic termeiben tölt. Ekkor jött a felismerés, hogy csak ezt akarja csinálni. A motiváció az volt, hogy ha egyelőre most nem is keres vele pénzt, de embereket oktathat, szaktudásával segítheti őket, így hamarosan megtörtént a várva várt váltás.
Az ő példájuk hűen tükrözi azt a fajta látásmódot, hogy legyen egy jó „állásunk”, biztos fizetésünk, még annak ellenére is, hogy sokszor ez köszönőviszonyban sincs a vágyainkkal, álmainkkal. De az is látszik, hogy a belső vágy, késztetés utat tör magának.

Kettejüket szemlélve, azon tűnődtem, hogy tudnak közösen dolgozni, hisz olyanok, mint a tűz és a víz. Andi az a lendületes „Menjünk, csináljuk!”, Reni a megtestesült nyugalom és megfontoltság – „Üljünk le, beszéljük meg, gondoljuk át.”
De 10 év után már jól kezelik a különbözőségüket. Kísérik egymást, barátok, inspirálóan hatnak egymásra. Andi az üzleti oldalt képviseli, ő a kiszámolós, tervezős típus, Reni az érzelmi oldalban erősebb, az emberi oldalt képviseli. Így egészítik ki egymást.

Azokat a ma már sajnos kiveszőfélben lévő emberi tulajdonságokat birtokolják, mint bizalom, erkölcs, megbízhatóság, ami egy cég működéséhez elengedhetetlen. Bíznak egymásban mind emberileg, mind szakmailag.

A sikerük titka….

hogy azzal foglalkoznak, amit szeretnek, nem munkaként tekintenek rá, hanem ez a hivatásuk. Béke van a lelkükben. Önazonosak tudnak lenni. Érzik, hogy amit megalkottak az működik és jó. Az utóbbi idő ébresztette rá őket arra, hogy olyan dologgal foglalkoznak, olyan tevékenység hozza meg számukra a bőséget, ami valójában őket is tölti. Nincs rohanás, megvan a fix napirend, közben mégis van szabadság. Visszanyerték az időt és az életük feletti irányítást.

Mi a siker ára?

A ráfordított idő:
12 év a szakmában. Ott van a 12 évnyi kőkemény befektetett munka és teljesítmény.

Az elköteleződés:
Bármit hozott az élet, mindig a hivatásuk maradt a fókuszban. A nehézségekkel való szembenézés mind szakmailag, mind emberileg.

Hitelesség:
12 év alatt az ügyfélkörük 60-70%-a a mai napig törzsvendég. Fontos számukra, hogy a vendégek jól érezzék magukat, hisz értük dolgoznak. Kicsit olyanok, mint egy nagy család. Sokszor ők az elsők, akik megtudják, hogy valaki babát vár. Mióta ők is anyukák, egészen más szintre emelkedtek, most már ők is „bandatagok”, sokkal megértőbbek a vendégek, több a közös téma is.

És mi kell még a sikerhez?
• tudás, szakértelem
• alázat a szakma és a kollégák iránt
• akaraterő, kitartás
• tudatosság

Látnod kell magad előtt a kitűzött célodat. Tudnod kell, hogy mindig a legelső lépcsővel kezded és nem tudsz felugrani a csúcsra, hanem meg kell másznod a fokokat. Mire eléred az álmod lehet, hogy 10 évbe is beletelik. De ha az utadon vagy, akkor úgysem fogod feladni, mert a hivatásod az Életed!

Mi volt a legnehezebb a megtett úton?

Kezdetben a vendégkör kiépítéséhez kellett rengeteg kitartás, elszántság és elköteleződés. Volt olyan alkalom, hogy 3 embernek is lelkesen tartottak edzést és nem azt nézték, hogy nekik mi éri meg, hanem sokkal fontosabb volt az, hogy aki eljött, feltöltődve, kifáradva távozzon.
Elérkezett mindkettőjük életében az a csodálatos pillanat, hogy anyává váltak. Egy teljesen új helyzet, egy másfajta megoldandó feladat állt elő – az anyaság és a hivatás összeegyeztetése. Be kellet látni, nem lehet egy fenékkel két lovat megülni, azaz mindkét helyen 100 %-osan helyt állni. Azért, hogy se a család, se az üzlet ne lássa ennek kárát, el kellett engedniük a nagy termet egy kisebbért, azért, hogy sikeresek tudjanak lenni anyaként és üzleti szempontból is. Így van meg a teljesség, az anyaság és a hivatás egyensúlya.
Mosolyogva mesélik, hogy sokan irigyek a sikereikre, de nem látják az elmúlt évek erőfeszítéseit, a befektetett energiát, időt és anyagi ráfordítást. Pedig hányszor, de hányszor fel lehetett volna adni.
Tanácsuk: SOHA NE ADD FEL! Ők sem tették….

Mit üzennek az útkeresőknek?

Ha érzed magadban a belső tüzet, mindenképp kövesd a szíved vágyát.
Döntsd el mit akarsz, készíts tervet és menj végig az úton.
Félelmek, kudarcok?
Lesznek!!
Ha nehéz is, akkor is csak menj előre. Amikor sok az akadály és nincs meg a belső békéd, akkor nem az utadat járod. Hidd el az út végén ott vár a Siker és érzed, hogy a helyeden vagy.
Mert adsz és az jó, mert kapsz, és az is nagyon jó, közben pedig megélsz ebből.
Büszke vagy magadra, mert keményen dolgoztál.
Akkor éred ezt meg igazán, ha megmásztad a lépcsőfokokat és feljutottál a csúcsra.
Jövőbeni kitekintés…
Mindkettőjükre jellemző, hogy soha nem állnak meg. Reni szakmán belül kutatja a fejlődési lehetőségeket, Andi szakmán kívül is keres új utakat.
Jövőbeni tervük, hogy adományozni szeretnének egy-egy szervezetnek, csoportnak, rászorulónak. Ez a projekt még kidolgozás alatt van, de ígérik, hamarosan előrukkolnak vele.

A szakember szemszögéből …..

Nagyon érdekes, tartalmas beszélgetésnek lehettem részese, rengeteg információval. Nem volt könnyű kiválasztani, mi kerüljön bele az anyagba. 😊
Coachként öröm ilyen tudatos, emberileg ennyire kiegyensúlyozott, józan értékrenddel bíró, szakmájuk iránt elhivatott interjúalanyokkal dolgozni. Feltűnt a pozitív, a nincs lehetetlen szemléletük. Sugárzik róluk az, hogy a helyükön vannak. Ehhez bátorság és nagy kitartás szükséges. De megvan az eredménye.
ÉLJ ÍGY!